Νέα 03/08/20: Η Telecom Namibia αναβαθμίζει το VSAT για να προσφέρει σύνδεση σε απομακρυσμένες περιοχές     | |    31/07/20: Μαλδίβες: Η Dhiraagu επεκτείνει την ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών στο Maduwaree     | |    30/07/20: Η Vodafone Germany καλύπτει με υπηρεσίες gigabit 21 εκατομμύρια γερμανικά σπίτια     | |    29/07/20: Περού: Το Κογκρέσο προτείνει την αύξηση του ελάχιστου επιπέδου ταχύτητας διαδικτύου από 40% σε 90%     | |    28/07/20: Νέα Ζηλανδία: Η Επιτροπή Εμπορίου συζητά επιπλέον διαβουλεύσεις για την μεθοδολογία εισαγωγής για τη ρύθμιση των υπηρεσιών πρόσβασης σταθερής γραμμής οπτικών ινών     | |    24/07/20: Η ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών της εταιρείας Dhiraagu φτάνει σε 60 νησιά στις Μαλδίβες     | |    23/07/20: Ηνωμένο Βασίλειο: Το DCMS περιγράφει τις κανονιστικές αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη διαθεσιμότητα gigabit και να βελτιώσουν την κάλυψη των κινητών δικτύων     | |    22/07/20: Δημιουργήθηκε το Australian Broadband Advisory Council     | |    21/07/20: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: Χρήσιμες συμβουλές για πιο γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet σε ειδικές συνθήκες     | |    20/07/20: Γουινέα: Η Orange Guinea επιλέγει την Alepo για ψηφιοποίηση σταθερών ευρυζωνικών υπηρεσιών     | |   

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με θέμα "Στρατηγικές και Βέλτιστες Πρακτικές για την ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ" | Παλαιότερες Ημερίδες | Παλαιότερες Ενημερωτικές Συναντήσεις με Φορείς | Παλαιότερες Ενημερωτικές Εκδηλώσεις στο Περίπτερο | Συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις | Συνεντεύξεις

Εκδήλωση - Αμφιλοχία 10 Μαΐου 2006

Εκδήλωση στην Αμφιλοχία στις 10 Μαΐου 2006 με θέμα:

«Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στη Χώρα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας »

Κάντε κλικ για να δειτε: Πρόγραμμα - Παρουσιάσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα "Η προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην χώρα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας" που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Αμβρακία της Αμφιλοχίας την Τετάρτη 10 Μαΐου 2006. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας, εταιρειών, τηλεπικοινωνιακών παρόχων αλλά και πολίτες της περιοχής του Δήμου Αμφιλοχίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την ευρυζωνικότητα, τις νέες τεχνολογίες αλλά και την προοπτική αυτών στην χώρα και στην ΠΔΕ.

Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) στα πλαίσια του έργου "Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας" το οποίο έχει ενταχθεί στο μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας". Το έργο αποσκοπεί στο να προωθήσει την ζήτηση και χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών σατην ΠΔΕ. Περιλαμβάνει μελέτες για τις ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες στην ΠΔΕ, διαφημιστική καμπάνια για την ευρυζωνικότητα με την βοήθεια των ΜΜΕ, δικτυακό τόπο και περίπτερο επίδειξης ευρυζωνικών υπηρεσιών το οποίο σύμφωνα και με μια χρονολογική σειρά εκδηλώσεων είναι εγκατεστημένο στο Αγρίνιο.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η δέκατη σε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν από το ΕΑΙΤΥ, στους μεγαλύτερους δήμους της ΠΔΕ κατά την διετία 2005-2006 και αφορούν την προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην ΠΔΕ. Τα θέματα προς συζήτηση που περιελάμβανε η εκδήλωση ήταν η σημασία της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στην χώρα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), η θετική επίδραση των νέων υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή ενώ έγινε μία παρουσίαση των έργων και πρωτοβουλιών που διεξάγονται στην ΠΔΕ και αφορούν την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

Η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση ήταν ικανοποιητική, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ενδιαφέρον του κόσμου στην περιφέρεια είναι έντονο για θέματα που αφορούν την ευρυζωνικότητα και τις νέες τεχνολογίες στην ΠΔΕ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε υλικό προώθησης της ευρυζωνικότητας (φάκελοι με μπλοκ, στυλό, ενημερωτικά φυλλάδια) καθώς και τεύχη του περιοδικού Infosoc τα οποία περιείχαν άρθρα σχετικά με την ευρυζωνικότητα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 συνεδρίες ενώ συνολικά μίλησαν 6 ομιλητές. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς που απεύθυναν ο Ειδικός Σύμβουλος σε Θέματα Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κος Σπύρος Πολίτης, ο οποίος μίλησε για τη στενή σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη και την ευρυζωνικότητα και ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, κος Γρηγόριος Παπούλιας που μίλησε για τη σχέση του πολίτη με την ευρυζωνικότητα.

Το θέμα της πρώτης συνεδρίας αφορούσε τη σημασία της ευρυζωνικότητας, τις τεχνολογίες που περιλαμβάνει, τις εφαρμογές της στο σπίτι, τις απαιτήσεις υποδομής στην πόλη, την σημασία της στην κοινωνία, στις επιστήμες στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθώς και οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας που προσφέρονται μέσα από αυτή. Μεταξύ των ομιλητών που πήραν μέρος και αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις ήταν ο Εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας", κ. Αβέρκιος Βαφειάδης, ο Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 του ΕΑΙΤΥ κ. Βαγγέλης Καπούλας και ο Γενικός Διευθυντής της STRATIS - Στρατηγικές και Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών Ε.Π.Ε κ. Νίκος Δημητριάδης. Τα συμπεράσματα τα οποία βγήκαν από την πρώτη συνεδρία της εκδήλωσης ήταν ότι η ανάγκη για ευρυζωνική πρόσβαση στην Ελλάδα είναι εξίσου δεδομένη και σημαντική όπως ακριβώς και στις άλλες χώρες. Μπορεί η Ελλάδα να παρουσιάζει σημαντική υστέρηση ως προς την ζήτηση και εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό.

Η δεύτερη συνεδρία είχε θέμα "Ευρυζωνικότητα και Εφαρμογές στην ΠΔΕ". Στην συνεδρία έγινε μια παρουσίαση των υποδομών και υπηρεσιών του ΟΤΕ καθώς και παρουσίαση των σχεδίων και έργων για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην Αμφιλοχία και στο δήμο Ανακτορίου. Την ομιλία άνοιξε ο Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός του ΟΤΕ, κ. Ευάγγελος Λέρης και στη συνέχεια έλαβαν το λόγο η εκπρόσωπος του Δήμου Αμφιλοχίας κα. Ειρήνη Ζώβα και η εκπρόσωπος του Δήμου Ανακτορίου κα. Πολυξένη Φιώρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση. Από το κοινό υπήρξε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων καθώς και για την επέκτασή τους μέχρι το σπίτι και τη χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Όλες οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο δικτυακό μας τόπο. Η επόμενη εκδήλωση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ευρυζωνικότητα θα γίνει στο Αγρίνιο στις 3 Ιουνίου 2006.