Νέα 26/08/21: Ο Τηλελιμένας Plana της United Group έλαβε πλήρη πιστοποίηση βαθμίδας 4 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τηλελιμένων (WTA)     | |    06/08/21: Ερχεται το «Ultra-Fast Broadband 2» για γρήγορο internet σε όλη την Ελλάδα     | |    30/07/21: COSMOTE: Λύσεις για Internet χωρίς σταθερή γραμμή σε όλη την Ελλάδα     | |    28/07/21: COSMOTE: Λύσεις smart cities με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ στα Χανιά και τη Μονεμβασιά     | |    27/07/21: Μνημόνιο συνεργασίας της Συμμετοχές 5G με την Nokia Hellas     | |    26/07/21: Η Logicom Solutions μετατρέπει την Πάφο σε «έξυπνη πόλη»     | |    23/07/21: Πώς το 5G θα αλλάξει την ιατρική και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία     | |    21/07/21: Έκθεση Ανοικτού Διαδικτύου 2020-2021     | |    20/07/21: Με την υποστήριξη του Δικτύου Νέας Γενιάς της WIND η αντιμετώπιση ατυχημάτων στις παραλίες     | |    19/07/21: Η Hewlett Packard Enterprise επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο 5G λύσεων με την αυτοματοποιημένη λύση διαχείρισης 5G     | |   

Εκδηλώσεις

Ημερίδα με θέμα "Στρατηγικές και Βέλτιστες Πρακτικές για την ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ" | Παλαιότερες Ημερίδες | Παλαιότερες Ενημερωτικές Συναντήσεις με Φορείς | Παλαιότερες Ενημερωτικές Εκδηλώσεις στο Περίπτερο | Συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις | Συνεντεύξεις

Εκδήλωση - Ναύπακτος 12 Απριλίου 2006

Εκδήλωση στη Ναύπακτο στις 12 Απριλίου 2006 με θέμα:

«Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στη Χώρα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας »

Κάντε κλικ για να δειτε: Πρόγραμμα - Παρουσιάσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα "Η προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην χώρα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας" που έλαβε χώρα στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα του Δήμου Ναυπάκτου την Τετάρτη 12 Απριλίου 2006. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής κοινότητας, εταιρειών, τηλεπικοινωνιακών παρόχων αλλά και πολίτες της περιοχής του Δήμου Ναυπάκτου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την ευρυζωνικότητα, τις νέες τεχνολογίες αλλά και την προοπτική αυτών στην χώρα και στην ΠΔΕ.

Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) στα πλαίσια του έργου "Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας" το οποίο έχει ενταχθεί στο μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας". Το έργο αποσκοπεί στο να προωθήσει την ζήτηση και χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών σατην ΠΔΕ. Περιλαμβάνει μελέτες για τις ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες στην ΠΔΕ, διαφημιστική καμπάνια για την ευρυζωνικότητα με την βοήθεια των ΜΜΕ, δικτυακό τόπο και περίπτερο επίδειξης ευρυζωνικών υπηρεσιών το οποίο σύμφωνα και με μια χρονολογική σειρά εκδηλώσεων είναι εγκατεστημένο στο Αγρίνιο.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η ένατη σε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν από το ΕΑΙΤΥ, στους μεγαλύτερους δήμους της ΠΔΕ κατά την διετία 2005-2006 και αφορούν την προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην ΠΔΕ. Τα θέματα προς συζήτηση που περιελάμβανε η εκδήλωση ήταν η σημασία της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στην χώρα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), η θετική επίδραση των νέων υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή ενώ έγινε μία παρουσίαση των έργων και πρωτοβουλιών που διεξάγονται στην ΠΔΕ και αφορούν την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

Η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση ήταν ικανοποιητική, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ενδιαφέρον του κόσμου στην περιφέρεια είναι έντονο για θέματα που αφορούν την ευρυζωνικότητα και τις νέες τεχνολογίες στην ΠΔΕ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε υλικό προώθησης της ευρυζωνικότητας (φάκελοι με μπλοκ, στυλό, ενημερωτικά φυλλάδια) καθώς και τεύχη του περιοδικού Infosoc τα οποία περιείχαν άρθρα σχετικά με την ευρυζωνικότητα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 συνεδρίες ενώ συνολικά μίλησαν 7 ομιλητές. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς που απεύθυναν ο δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης και ο δήμαρχος Αντιρρίου Γεώργιος Κολοβός.

Το θέμα της πρώτης συνεδρίας αφορούσε τη σημασία της ευρυζωνικότητας, τις τεχνολογίες που περιλαμβάνει, τις εφαρμογές της στο σπίτι, τις απαιτήσεις υποδομής στην πόλη, την σημασία της στην κοινωνία, στις επιστήμες στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθώς και οι υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας που προσφέρονται μέσα από αυτή. Μεταξύ των ομιλητών που πήραν μέρος και αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις ήταν ο Εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας", κ. Αβέρκιος Βαφειάδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΜ-6/ΕΑΙΤΥ και Υπεύθυνος Έργου "Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην ΠΔΕ" κ. Χρήστος Μπούρας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Προϊστάμενος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων, ΑΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Βασίλης Τριανταφύλλου και ο Διευθυντής Marketing και Ανάπτυξης Νοτιανατολικής Ευρώπης, ERICSSON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κ. Κων/νος Ρογκάλας. Τα συμπεράσματα τα οποία βγήκαν από την πρώτη συνεδρία της εκδήλωσης ήταν ότι η ανάγκη για ευρυζωνική πρόσβαση στην Ελλάδα είναι εξίσου δεδομένη και σημαντική όπως ακριβώς και στις άλλες χώρες. Μπορεί η Ελλάδα να παρουσιάζει σημαντική υστέρηση ως προς την ζήτηση και εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό. Τέλος την συνεδρία διαδέχτηκε μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ των ομιλητών και των πολιτών που παρακολούθησαν τις ομιλίες με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της ευρυζωνικότητας.

Η δεύτερη συνεδρία είχε θέμα "Ευρυζωνικότητα και Εφαρμογές στην ΠΔΕ". Στην συνεδρία έγινε μια παρουσίαση των σχεδίων και έργων για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στη Ναύπακτο και το Ευπάλιο καθώς και παρουσίαση των υποδομών και υπηρεσιών του ΟΤΕ. Την ομιλία άνοιξε ο αντιδήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γεώργιος Γούλας και στη συνέχεια έλαβαν το λόγο ο αντιδήμαρχος του δήμου Ευπαλίου κ. Ιωάννης Θωμόπουλος και ο Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός του ΟΤΕ, κ. Θανάσης Ιωάννου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση. Από το κοινό υπήρξε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων καθώς και για την επέκτασή τους μέχρι το σπίτι και τη χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Όλες οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο δικτυακό μας τόπο. Η επόμενη εκδήλωση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ευρυζωνικότητα θα γίνει στην Αμφιλοχία στις 10 Μαΐου 2006.